Sectoren

In welke sectoren is Seal It Construct actief?

 

BOUW

Seal-It-Construct streeft naar een snelle, flexibele, kwalitatieve en betaalbare bouwoplossing op alle werven die we voor u uitvoeren. Wij specialiseren ons in het leveren en plaatsen van krimpfolie, afschermingswanden, vloerbescherming, netten en zeilen alsook het monteren en demonteren van uw steigers binnen al uw bouwsectoren. Voor alle diensten die we aanbieden, hebben wij de juiste mensen in huis. Via Seal-It-Construct kan u binnen al uw sectoren blijven doorwerken ongeacht de weers- of contaminatieomstandigheden.

We zijn actief in en rond alle grote Vlaamse en Waalse steden zoals Brussel, Antwerpen, Gent, Charleroi, Luik, Brugge, Namen, Leuven, Bergen, Mechelen, Aalst, La Louvière, Kortrijk, Hasselt, Sint-Niklaas, Oostende, Doornik, Genk, Seraing, Roeselare, Verviers, Moeskroen, Dendermonde, Beringen, Turnhout, Waregem, Geel.

Daardoor kunnen de werken in optimale omstandigheden, binnen de vooropgestelde planning en volgens de vigerende kwaliteitsnormen worden uitgevoerd, wat uiteraard tijds- en kostenbesparend werkt in al uw projecten.

 

RENOVATIE

De renovatie van ons bouwkundig patrimonium vereist vakmanschap volgens de regels van de kunst. Seal-It-Construct is door middel van de aangeboden krimpfolie, afschermingswanden, vloerbeschermingen, netten en zeilen alsook montage en demontage van uw steigers de perfecte partner voor het ondersteunen van restauraties van bouwwerken met kunsthistorische waarde.

Seal-It-Construct is tevens uiterst geschikt in het ondersteunen van renovaties door aannemers van civiele werken binnen de burgerlijke bouwkunde, spoorbouw, wegenbouw en waterbouw (bv. aquaducten, bruggen, waterwegen, tunnels, viaducten, pompinstallaties, waterkrachtcentrales en sluizen.

Krimpfolie voor bouw & renovatie

Asbest, straal- & schilderwerken

ASBEST

Asbest is vroeger niet alleen in bouwkundige materialen verwerkt, maar asbest is ook regelmatig verwerkt in huizen, appartementsblokken, bedrijfsgebouwen en industrie. Er zijn dan ook nog steeds vele fabrieken, energiecentrales, transporthallen en magazijnen waarin nog steeds asbest aanwezig is. Iedere werkgever dient te beschikken over een asbestinventaris en daarnaast is elke werkgever die asbest in deze gebouwen heeft, verplicht om een asbestbeheersplan op te maken.

Hoewel asbest niet altijd direct hoeft verwijderd dient te worden als het bedrijf niet meteen renovatieplannen heeft, dient er wel een asbestplan te bestaan hoe het gebouw veilig kan gebruikt worden als het asbest nog behouden blijft. In het asbesthoudend materiaal wel dient verwijderd te worden kunnen Seal-It-Construct diensten worden gebruikt bij het verwijderen van zowel ongebonden asbest als gebonden asbest waarbij de structuur van het materiaal dient gewijzigd te worden (bv indien asbesthoudende platen dienen gebroken te worden).

De werkzone waar het asbest dient verwijderd te worden, wordt namelijk hermetisch afgesloten van de buitenwereld door middel van onze krimpfolie al dan niet op jullie steigerconstructies. Op deze hermetisch afgesloten werkzone worden dan een materiaalsas, een personeelssas en onderdrukmachines aangesloten om op die manier de asbestvezels onder controle te houden.

 

STRAAL & SCHILDERWERKEN

Seal-It-Construct beschermt mens en milieu bij het stralen, spuiten, coaten en schilderen van bruggen, viaducten, gevels, dak structuren, trappen, industriële installaties, opslagtanks, machines, buis- en leidingwerk, etc. Bij deze activiteiten komen er vaak loodhoudende stofdeeltjes, solvents en/of andere contaminanten vrij. Onze krimpfolie en hermetische afsluiting heeft talrijke toepassingen binnen industriële schilderwerken, industriële straalwerken, brandwerende coatings en metallisatie-werken.

Door middel van het leveren en plaatsen van krimpfolie, afschermingswanden en vloerbescherming alsook onze montage en demontage ondersteuning zorgt Seal-It-Construct ervoor dat deze schadelijke stoffen binnen de werfzone blijven en niet mens, dier en milieu terechtkomen.

Industrie & installatie

INDUSTRIE

Seal-It-Construct is actief in het afschermen en beschermen van industriële activiteiten, gebouwen en constructies binnen de farmacie, chemie en petrochemie, staalverwerkende nijverheid, logistiek en energie.

Zowel onze krimpfolie, vloerbescherming, montage/demontage, netten en zeilen vinden hier allerlei bewezen toepassingen binnen bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie, vleesverwerkende industrie, zuivelindustrie, drankindustrie, textielindustrie, kledingindustrie, hout- en papierindustrie, olie industrie, rubberindustrie, olieraffinage industrie, kunststofindustrie, machinebouw-industrie, landbouwmachine-industrie, elektrische apparatenindustrie, computerindustrie, scheepsbouwindustrie, auto-industrie en zelfs vliegtuigindustrie.

Seal-It-Construct is onder meer actief in de welgekende West-Vlaamse, Oost-Vlaamse, Kempense, Luikse en Henegouwse industriegebieden.

 

INSTALLATIES

Seal-It-Construct beschermt ook niet te verplaatsen installaties (bv machines, generatoren, koeltorens, silo’s etc.) door ze in te pakken met krimpfolie teneinde ze af te schermen van lokale bouw- en renovatiewerken, onderhoudswerken, stof en andere contaminanten. Deze krimpfolie kan worden toegepast in kerncentrales, klassieke energie centrales, elektriciteitscentrales, warmtekrachtcentrales, spaarbekken centrales, stoomturbines, gasturbines, biomassacentrales alsook waterkrachtcentrales.

Krimpfolie voor industrie

Maritiem & transport

Krimpfolie voor maritieme sector

MARITIEM

Seal-It-Construct schermt schepen, boten, jachten en buitenmotoren af van de weersomstandigheden door hen tijdelijk, geheel of gedeeltelijk, in te pakken door middel van krimpfolie gedurende de wintermaanden. We leveren en plaatsen deze krimpfolie of zogenaamde shrink wrap folie of film ook binnen de scheepsvaart zoals bijvoorbeeld in België in en het havengebied rond de haven Antwerpen, haven Gent, haven Brugge, haven Oostende en haven Zeebrugge; binnen Nederland in en rond haven Scheveningen, haven Dordrecht, haven Maastricht, haven Rotterdam, haven Terneuzen en haven Vlissingen alsook de maritieme regio’s Westerschelde, Oosterschelde, Grevelingen en Haringvliet; binnen Noord-Frankrijk voornamelijk in de haven Duinkerke.

Deze unieke bescherming zorgt ervoor dat er minder onderhouds- en reinigingswerken noodzakelijk zijn na de verwijdering van de krimpfolie. Deze dienst werkt sowieso kostenbesparend.

De combinatie van krimpfolie en steigerbouwdiensten zijn cruciaal bij de uitbouw, onderhoud en inspectie van wegenbouw en waterwegen infrastructuur zoals bijvoorbeeld bij de opwaardering Albert Kanaal (Brug Beringen, Brug E314 Heusden-Zolder, Brug Godsheide, Brug Herentals-Herenthoutseweg, Brug Kuringen, Brug Lummen, Brug Massenhoven, Brug Meerhout-Vorst, Brug Oelegem, Brug Paal-Tervant, Brug Wijnegem, Hoogmolenbrug, Spoorbrug Herentals, Spoorbrug Kuringen en Theunisbrug), project kanaalvak Wijnegem-Antwerpen (zone Schoten, zone Bosuil, zone Kruiningen, brug van Azijn, dokken Merksem, Theunisbrug, zone Deurne Kronenburg), project Seine Schelde Vlaanderen (afleidingskanaal Leie tussen Nevele en Deinze, Boven Schelde, kanaal Bossuit-Kortrijk, Kanaal Gent-Oostende, kanaal Roeselare-Leide, etc) alsook opwaardering kanaal naar Charleroi.

 

TRANSPORT

Seal-It-Construct beschermt tevens andere verplaatsbare, omvangrijke, waardevolle en/of gemakkelijk beschadigbare voorwerpen (bv machine onderdelen, generatoren, silo’s, wagens, luxe artikelen etc.) door ze in te pakken met krimpfolie teneinde ze af te schermen van manipulaties en externe invloeden tijdens stockage en transport. Zo pakken wij ook auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen, helikopters, sloepen, motorboten, zeilboten, binnenschepen, scheepswerven en zeeschepen in met krimpfolie.

EnglishFrenchDutch