Krimpfolie

Krimpfolie nodig?

 

Krimpfolie van Seal-It-Construct laat u toe om iets in te pakken, af te schermen of te beschermen tegen externe factoren zoals bijvoorbeeld regen, koude, zon, stof en andere contaminanten. Afhankelijk van uw toepassing en noden bieden wij u een aangepaste krimpfolie oplossing aan op maat van uw wens en budget.

 

Wat is krimpfolie?

Er zijn twee soorten folie: de standaard krimpfolie en een brandvertragende krimpfolie. De standaard folie wordt het meest gebruikt voor voorwerpen of steigers waar geen gevaar voor brand is. De brandvertragende folie wordt het meest gebruikt in de industrie of op plaatsen waar brandgevaar hoog is. Onze folies zijn leverbaar in verschillende kleuren en diktes.

Vraag nu een vrijblijvende offerte voor krimpfolie.

 

Wat zijn de voordelen van krimpfolie?

Waarom kiezen voor krimpfolie?

 • – Droog, wind- en UV-vrij werken (bv tijdelijke overkapping)
 • – Vorstvrij of warm werken (bv heaters in wintermaanden)
 • – Blijven doorwerken tijdens alle weersomstandigheden
 • – Afscherming tegen stof, asbest en andere contaminanten (bv via extractie en onderdruk)
 • – Bescherming en welzijn personeel, leveranciers en milieu (nalv spuiten, coating, verven en stralen)
 • – Tijds- en kostenbesparend werken op de werf (bv geen vertraging, weerverlet, opleverboetes, weerschade)
 • – Goedkoper dan traditionele afschermingen (zoals bv houten panelen, permanente constructies)
 • – Licht, flexibel, aanpasbaar, snel te plaatsen en te verwijderen
 • – Sterk, slijtvast, duurzaam en multi-inzetbaar
 • – Brandvertragend en/of brandwerend
 • – Milieuvriendelijk en recycleerbaar
Krimpfolie

Afschermingswanden

Afschermwanden

Via Seal-It-Construct afschermwanden bieden wij u een systeem aan waardoor uw personeel aan de ene zijde van de afschermwand hun bouw-, renovatie- of andere werkzaamheden kunnen verrichten, terwijl aan de andere zijde van de afschermwand de dagdagelijkse activiteiten ongehinderd kunnen doorgaan. Deze afschermwand laat u toe tijd, geld en middelen te besparen.

Onze afschermwand kan tevens worden geplaatst in ruimtes waar geen steigers kunnen staan. Deze wanden worden meestal gebruikt als stofwand of afscherming tussen werf en niet-werfzones.

 

Waar afschermingswanden toepassen?

De toepassingen van afschermwanden:

 • – Zieken-, rust- en verzorgingstehuizen
 • – Scholen, sportcomplexen en zwembaden
 • – Kantoor en commerciële gebouwen
 • – Residentiële en appartementsgebouwen
 • – Luchthavens, trein- en metrostations
 • – Overheids- en institutionele gebouwen
 • – Winkel- en shoppingscentra

Waarom kiezen voor krimpfolie?

Hoe is krimpfolie ontstaan?

Krimpfolie vindt zijn oorsprong op scheepswerven. Enorme boten in onderhoud in droogdok worden bewaard in tijdelijke gebouwen gemaakt van indrukwekkende steigers of boogconstructies van PE- of PVC-buizen (kleinere boten) bedekt met krimpfolie.

 

Hoe krimpfolie gebruiken?

De folie wordt met behulp van een volledig assortiment accessoires aangebracht en met een warmtepistool verwarmd. Bij verwarming krimpt de folie en trekt strak, de stroken smelten samen tot een stevige barrière, waardoor een volledig gesloten omgeving ontstaat, beschermd tegen water, lucht en stof.

Het idee is overgenomen in de bouw voor asbestverwijderingswerkzaamheden en de nucleaire industrie, omdat krimpfolie en de vele accessoires ervoor zorgen dat werkplekken volledig en perfect worden afgesloten.

Er komen nog andere toepassingen bij, zoals herstelwerkzaamheden aan civieltechnische constructies (bruggen van de NMBS) over rivieren, om elk risico op verontreiniging te voorkomen. De bescherming van renovatiewerken aan de buitenzijde tegen bevriezing en water helpt vertragingen als gevolg van slecht winterweer. Tenslotte maakt de bescherming van de binnenruimten tegen stof, vooral in openbare gebouwen, kunnen de werkzaamheden naast de normale gang van zaken worden uitgevoerd.

Krimpfolie biedt ook vele andere gebruiksmogelijkheden, zoals het krimpverpakken van boten verpakkingsmateriaal of machinewerktuigen
die worden geëxporteerd, overwintering…

Vraag nu een vrijblijvende offerte voor krimpfolie.

 

Hoe wordt krimpfolie gemaakt?

De krimpfolie is gemaakt van een specifiek mengsel van verschillende soorten
polyethyleen met lage dichtheid, waardoor een folie met uitstekende mechanische eigenschappen en goede elasticiteit.

De folie is tevens gestabiliseerd tegen thermische degradatie en licht door toevoeging van antioxidant en anti-UV additieven. De formule kan ook vuurvertragende additieven bevatten, waardoor brandvertragende folies worden verkregen (Franse M1 en Europese rating).

Krimpfolie voor steigers

Krimpfolie voor steigers

Dit product zorgt ervoor dat uw werkplekken volledig ingepakt zijn en perfect afgesloten zijn. Het laat u toe om te zandstralen, spuiten en schilderen terwijl u vertragingen vermijdt door slecht weer in de winter.

 

Wanneer krimpfolie gebruiken?

Met behulp van de folie kunt u een volledig gesloten omgeving creëren, beschermd tegen water, lucht en stof. Er zijn nog meer toepassingen, zoals herstelwerkzaamheden aan civieltechnische constructies (bruggen van de NMBS) over rivieren, waardoor elk risico van vervuiling vermeden wordt.

Bescherming van binnenruimten tegen stof, met name in het bijzonder in openbare gebouwen, maakt het mogelijk werkzaamheden naast de normale werkzaamheden worden uitgevoerd.

EnglishFrenchDutch